. Обвиненията са в небрежност в резултат на това, че при

...
. Обвиненията са в небрежност в резултат на това, че при
Коментари Харесай

Фондацията на Сорос се жалва от кабинета на Борисов в Съвета на Европа заради високата смъртност от Ковид-19

.
 
Обвиненията са в немарливост вследствие на това, че при имунизирането не е даден приоритет на хора на възраст над 65 години и такива с предразполагащо към болестта здравословно положение. Случаят демонстрира ниския % имунизации в една от най-бедните страни в Европейски Съюз, отбелязва изданието.
Според организацията, учредена от милиардера Джордж Сорос, кабинетът на Борисов е заплашил живота на хората и това евентуално е довело до смъртни случаи, които са могли да бъдат избегнати.
От „ Отворено общество “ приканват държавното управление на Кирил Петков да  приложи незабавен проект за деяние, с цел да бъдат имунизирани хората над 60 година и тези, чието здравословно положение подготвя към болест с ковид – заболявания на дихателните пътища или рискови за имунната система условия.
По данни на Фондациите на отвореното общество сред януари и май 2021 година у нас от ковид са умряли 8 813-ма души на възраст над 60 години. През май единствено един от всеки петима над 65 година е бил имунизиран. Въпреки добре известните опасности за възрастни и хора с предразполагащо към заболяване здраве, те били сложени на опашката за имунизиране зад медиците, учителите и служащите от значимите сфери.
Българските управляващи не положили съвсем никакви старания, с цел да осведомят хората за имунизациите. Те не съумели да се оправят с дезинформацията или да подхващат стъпки, които да създадат препаратите налични. Това твърди Майте Дьо Рю, юридически консултант във Фондациите.
Жалбата е подадена в Комитета по обществени права към Съвета на Европа. Обвиненията към страната ни са, че е нарушила два члена на Европейската обществена харта – правото на лекуване и правилото на недискриминация.
 
Източник: Клуб "Z "
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР